HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Egy pillantás az Alpiqra

Az anyacég bemutatása

Anyavállalatunk, az Alpiq (korábban Aare-Tessin Ltd. for Electricity), egy független svájci vállalat, amely az energiatermeléshez, -kereskedelemhez és -értékesítéshez, valamint energiaipari technológiákhoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt, és ezen a piacon jelentős szereplő egész Európában. Az Alpiq tevékenységét 1894-ben kezdte.

Az Alpiq Trading teljes tulajdonú leányvállalat, amely az energiatermékek pénzügyi és fizikai kereskedelmével foglalkozik a legfontosabb energiatőzsdéken és a likvid OTC ("over-the-counter") piacokon Európa egész területén. A villamosenergia-kereskedelemben, mint alaptevékenységében megszerzett szakértelmét sikeresen alkalmazza gáz-, szén- és olajtermékek, valamint tanúsítványok árupiaci kereskedelmében. Ezenkívül szabványtermékek, azokkal kapcsolatos termékek és testre szabottan felépített termékek adásvételével is foglalkozik.

www.alpiq.com


Alpiq Csepeli Vállalatcsoport

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport tulajdonosa Európa egyik piacvezető energiakereskedő társasága, a svájci Alpiq. A vállalatcsoportot két budapesti székhelyű társaság alkotja: az Alpiq Csepel Kft., a Csepel II. Erőmű tulajdonosa és az Alpiq Csepeli Szolgáltató Kft., amely a Csepel II. Erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait látja el.