HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Az Ön karriere az Alpiqnál

Control Room

Az Alpiqnál a jól tájékozott, képzett, rugalmas és motivált munkaerőre támaszkodunk. Partnernek tekintjük munkavállalóinkat, és támogatjuk személyes fejlődésüket, munkahelyi előrelépésüket.

Vállalatcsoportunk elsődleges figyelmet fordít a különböző szervezeti kultúrák „összehangolására”, és tevékenyen alkalmazza az egységes szemléletet.  A lehető legjobb hatásfokú munkaerőfelvétel érdekében jó csapatjátékosokat keresünk, akik megfelelnek a munkakör követelményeinek és könnyen illeszkednek be a vállalat kultúrájába.


Oktatás és fejlesztés:

Munkatársaink személyes képességeket és képesítéseket egyaránt vizsgáló kiválasztási folyamat révén kerülnek be a szervezetbe. A felvételt követően folyamatos betanulási fázison mennek keresztül. Folyamatosan képezzük szakembereinket saját érdekükben és azért, hogy vállalatunk versenyképes legyen és el tudja érni céljait.


Teljesítményirányítás és kompenzáció

Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy jutalomrendszerünk tükrözze az egyéni és vállalati teljesítmény együttes kiértékelését minden egyes dolgozónk esetében. A vállalati mutatók alapja a pénzügyi nyereségesség, a munkabiztonság és a környezetvédelem. Ezen mutatók, valamint az egyéni feladatok kiértékelése határozza meg a jutalom mértékét. Teljesítménykiértékelő rendszerünk könnyen érthető, világos meghatározásokon alapul, és visszacsatolást nyújt a vezetők és dolgozók között a munkateljesítményre és a tanulási folyamatokra vonatkozóan.


Juttatási és javadalmazási rendszerünket minden évben felülvizsgáljuk azért, hogy az tükrözze a piaci körülményeket. Meghallgatjuk a dolgozók véleményét és megjegyzéseit, és azután állítjuk be a cafetéria-komponenseket, amelyek rugalmasan választhatóak.