HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Környezetvédelmi részvétel

Környezetvédelmi kezdeményezések

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport mindig szem előtt tartotta a csepeli közösség érdekeit. Tisztában vagyunk azzal, milyen hatása van a közösség életére, hogy egy ilyen nagyságrendű ipari park található a környezetében. Csepelen és a környéken számos területfejlesztési programot valósítottunk meg a környezet jobbítása és a helyi közösség jóléte érdekében.

Az egyik ilyen projekt volt a kerületi általános iskolásoknak szóló, a környezettudatos nevelést megcélzó program. Ez olyan lehetőség volt számunkra, amellyel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívtuk fel a diákok figyelmét. A  technológiai fejlesztések és az irodai munka során is fontos számunkra az Alpiqnál, hogy újrahasznosítsuk a keletkezett hulladékot, és környezetbarát megoldásokat valósítsunk meg, amellyel vállalatunk "zöld" szemléletet hoz mindennapi tevékenységeibe.

A sikeres újrahasznosítás egyik példája a Csepel II. Erőmű vízkivételi művében valósult meg. 2007 elején üzemeltük be a folyóvíz-szűrleményt kompaktáló berendezést. A projekt célja a hulladék víztartalmának csökkentése, és ezzel a hulladék mennyiségének jelentős csökkenése volt. Az éves viszonylatban az első évre kitűzött 50% helyett 62%-kal kevesebb hulladékot kellett elszállíttatnunk. 2008-ban a 2006-os mennyiséghez képest 94%-os csökkenést értünk el.