HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Hírek: 22.10.2015 11:30

A Csepel II Erőmű felkészült a fűtési szezonra

Csepeli II Erőmű

Csepeli II Erőmű

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport munkatársai a nyári időszakban rendben befejezték a Csepel II Erőmű hőtermelő berendezéseinek ellenőrzését, így a hideg időre való tekintettel már néhány nappal a fűtési szezon október 15-i hivatalos kezdete előtt, október 12-én megindulhatott az erőmű távhőtermelése.

A közel tizenöt éve működő korszerű erőmű a FŐTÁV Zrt.-vel együttműködésben az idén is csaknem húszezer fogyasztónak biztosítja a távfűtést Csepelen és Pesterzsébeten. A hozzánk tartozó fogyasztók egész évben folyamatosan, még az éves karbantartási időszakban is zavartalanul kapják az erőműben előállított használati meleg vizet, a távfűtés pedig a FŐTÁV Zrt. szolgáltatási igényeihez igazodik.

A Csepel II Erőmű egész évben folyamatosan rendelkezésre áll, és technikailag bármikor kész arra, hogy váratlan lehűlések esetén, akár szezonon kívül is, azonnal forró vízzel lássa el a két említett budapesti kerület távfűtő hálózatát. Az erőmű elsődleges tüzelőanyaga földgáz, de tartalék üzemanyagként turbinaolajjal is képes üzemelni, amelynek készlete a jelenlegi üzemviteli feltételek miatt több, mint egy hónapra elegendő.

A folyamatos rendelkezésre állás mellett érdemes kiemelni, hogy a Csepel II Erőműben kapcsoltan termelt hő a fővárosi távhőrendszer gyakorlatilag legolcsóbb hőforrása.

Vissza az áttekintéshez