HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Hírek: 22.09.2016 18:00

Az Alpiq Budapesten lévő gáztüzelésű, kombinált ciklusú erőműve eladását tervezi

Csepeli II Erőmű

Csepeli II Erőmű

Lausanne – A nem-stratégiai eszközök portfoliójának egyszerűsítése keretében az Alpiq Budapesten lévő gáztüzelésű, kombinált ciklusú csepeli, 403 MW teljesítményű erőműve eladását tervezi. Az értékesítés bevételét az Alpiq nettó adóssága további csökkentésére fogja felhasználni.

A csoport átalakítási folyamatában az Alpiq úgy döntött, hogy kiértékeli a Budapesten található csepeli erőmű eladását. Ebben a vonatkozásban az Alpiq megállapodott az MVM-mel, az állami tulajdonú magyar energiavállalattal egy részvényvásárlási megállapodás feltételeiről. A részvényvásárlási megállapodás aláírása és a tranzakció azt követő végrehajtása különböző döntésektől és szabályozó hatósági jóváhagyásoktól függ. Az Alpiq célja az eladás befejezése 2016 végéig.

A lehetséges eladás az értékesítési lehetőségek felmérése keretében történik, figyelembe véve a nem-stratégiai érdekeket. Az értékesítés bevételét az Alpiq nettó adóssága további csökkentésére fogja felhasználni.

A gáztüzelésű, kombinált ciklusú csepeli erőmű villamos teljesítménye 403 MW és az Alpiq Csoport 100 %-os tulajdonában van 2002 óta. Az erőmű 2000-ben épült, a villamos energia mellett hőt is termel távfűtési és ipari célokra.

Az Alpiq következetesen halad tovább a Csoport átalakításával, ilyen értelemben a legfontosabb a tőkepiaci életképesség biztosítása. A vízienergia-portfolió legfeljebb 49%-ig történő megnyitásával az új befektetők felé az Alpiq csökkenti a nagykereskedelmi áraktól való függését és csökkenti nettó adósságát. Ezen kívül más, nem-stratégiai érdekeltségek értékesítési lehetőségeit is fel fogjuk mérni és meg fogjuk valósítani. Szigorúan folytatni fogjuk a már megkezdett költségcsökkentési programot és a bevételnövelő intézkedéseket. Az energiakereskedelem és energiaszolgáltatások növekedési lehetőséget kínálnak, és továbbfejlesztjük őket a pénzügyi erőforrásokkal összhangban.
 

Richard Rogers - Media

Richard Rogers

Head External Communications

T: +41 62 286 71 10

media@­alpiq.­com


Lukas Oetiker - Investors

Lukas Oetiker

Investor Relations

T: +41 62 286 75 37

investors@­alpiq.­com

Vissza az áttekintéshez