HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Hírek: 25.08.2017 09:00

Támogatás – Csepeli Birkózó Club

Support to the Csepel Wrestling Club
Support to the Csepel Wrestling Club
Support to the Csepel Wrestling Club

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport az idei évben is együttműködési megállapodást kötött a Csepeli Birkózó Club támogatására, amellyel az egyesület utánpótlásbázisának fejlődését kívánja elősegíteni.

Az egyesület utánpótlás korú versenyzői a tavalyi évben is kitettek magukért, hiszen a különböző területi és országos meghívásos versenyeken gyermek és diák korcsoportban számtalan érmet szereztek. A versenyzők emellett diákolimpiákon, Európa- és világbajnokságokon érmeket és értékes helyezéseket értek el. Köztük Budai-Kovács Marcell, még serdülőként a kadett Európa- és világbajnokságról is bronzéremmel tért haza. Vida Csaba junior Európa-bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet, emellett Almási Ferenc, a jövő nehézsúlyú bajnokaspiránsa, junior világbajnokságon ért el harmadik helyezést.

Az utánpótlás eredményessége mellett a felnőtt csapat is komoly sikereket mutathat fel, hiszen például a felnőtt csapatbajnokságon első, illetve második helyezést ért el a fiatalokból álló csapat és a felnőtt országos bajnokságon is több érmet szereztek a birkózók, így összességében a Csepeli Birkózó Club a 126 magyar birkózó egyesület között az előkelő negyedik helyen végzett. Külön kiemelendő, hogy a sportág fejlődését figyelmbe véve Csepelen is kialakult a női birkózás, melynek zászlós egyénisége Barka Emese, aki a bakui Európa-játékokról, amely egyben Európa-bajnokság is volt, diadalmas győzelemmel tért haza, majd ezek után a hazai rendezésű világbajnokságon a dobogó harmadikfokára állhatott fel.

Az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport támogatási koncepciója elsődlegesen a csepeli tehetséggondozásra, valamint a csepeli gyermekek tömegsportjának fejlesztésére koncentrál. Az együttműködés így jól illeszkedik abba a programba, melynek például a Csepel Diáksport Egyesület utánpótlás csapata is évek óta tagja.

Support to the Csepel Wrestling Club
Vissza az áttekintéshez