HU |EN
Az Alpiq: Magyarország
Alpiq Csoport

Biztonság

Biztonság iránti elkötelezettség

Folyamatos fejlődéssel, biztonságos munkamódszereinkre építve és tanulva mások tapasztalataiból egy mindenki számára példaértékűen biztonságos, emberközpontú és balesetmentes erőművé válni.

A világos cél az, hogy a balesetmentességet megőrizzük. Mindenki elkötelezettségére és közreműködésére szükségünk van annak érdekében, hogy ezt a jövőképet megvalósíthassuk, beleértve a dolgozókat, a vállalkozókat, a beszállítókat és látogatókat egyaránt. Erős, őszinte meggyőződésünk, hogy minden sérülést és balesetet meg lehet akadályozni.


Biztonsági irányelvek

A személyek biztonsága a legfontosabb vállalati érték, és vitathatatlanul elsőbbséget élvez. Egészségi és biztonsági irányelveink arra a régi meggyőződésünkre alapulnak, hogy minden sérülést és balesetet meg lehet akadályozni, valamint semmilyen tevékenységünk  nem lehet olyan fontos, hogy miatta sérülés vagy egészségkárosodás kockázatát vállaljuk.

Vezetőségünk arra törekszik, hogy magas színvonalú munkabiztonsági rendszert fejlesszen ki és tartson fenn, amely átlátható és mindenki rendelkezésére áll. Üzleti partnereinktől is magas minőséget kívánunk meg. A biztonság fontos szempont a beszállítók kiválasztása során is.


Eredmények

Vállalatcsoportunk saját személyzetét tekintve több mint 18 év balesetmentes időszakot tudhat maga mögött. Átfogó biztonsági eljárásaink keretében Magyarországon egyedülálló irányítási rendszereket vezettünk be, az un. „rendszertől való biztonság" és „általános biztonság" területeire vonatkozóan. Rendszeresen találkozókat tartottunk más szervezetek képviselőivel abból a célból, hogy egymás gyakorlatából tanulva kialakíthassuk a legjobb gyakorlatot.

Munkabiztonsági és egészségügyi fejlesztéseink külső elismeréseként a brit Royal Society for the Prevention of Accidents a Csepel II. Erőmű pályázatát aranyéremmel ismerte el.

A baleset-megelőzés mellett vállalatunk átfogó munkahelyi egészségi programot is ajánl. A rendszeres tevékenység a dolgozók betegségeit segít megakadályozni, és fokozza jó közérzetüket.